wróć

Borówka amerykańska i jej przetwory Żółty Parasol Rodzinny Handel detaliczny Małgorzata Wawrzyniak

W regionie nie znajdziemy drugich takich borówek. Nie tylko „urodziwe” i smaczne, ale przede wszystkim zdrowe, gdyż pochodzące z naturalnych upraw. Pierwsze krzewy borówki zostały posadzone przez rodzinę Pani Małgosi już w 1997 r. Od początku wszystkim członkom rodziny przyświecał cel, by nie używać środków chemicznych, dlatego też prowadząc uprawy sięgnęli po probiotyki  z firmy Probiotics Polska. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Tym samym przygotowane także w gospodarstwie przetwory z borówki odznaczają się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale przede wszystkim są zdrowe. Wykonywanie przetworów we własnym zakresie  wyróżnia Gospodarstwo Pani Małgosi od innych tego typu.

Borówkę oraz produkty z niej oznaczone są logo Żółty Parasol.

 

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, zaangażowaniu całej rodziny, prowadzeniu upraw z poszanowaniem środowiska naturalnego, Pani Małgosia uzyskuje lepszy pod względem jakościowym i smakowym owoc niż na innych plantacjach. Dlatego też nie wymagają one nakładów na reklamę, gdyż rozchodzą się w oka mgnieniu „pocztą pantoflową”.

 

https://www.facebook.com/parasolzolty/

Borówka amerykańska i jej przetwory Żółty Parasol Rodzinny Handel detaliczny Małgorzata Wawrzyniak